Zemeņu ievārījums. 2 dažādas receptes

Zemeņu laiks ir klāt!

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

1.    paņēmiens. Vispirms savāra sīrupu. Šim nolūkam katlā ieber cukuru un ielej ūdeni. Kad viss cukurs izkusis, tad ieliek ogas.
Uz 400 g sausu, lielu, notīrītu ogu ņem 4 glāzes cukura un uz katru glāzi cukura ¼ glāzes ūdens (ogu un cukura attiecība 1:2). Tādi samēri ir pieņemti „laba” ievārījuma iegūšanai; „vienkāršākam” ievārījumam ņem 400 g vidēja lieluma ogu 3 vai 2 glāzes cukura.
Lai varētu noņemt putas, trauku ieteicams nocelt no uguns un, turot aiz rokturiem, pagrozīt uz riņķi – tad putas sakrājas vidū un tās var noņemt ar karoti. Noņemot putas pēc tāda paņēmiena, sīrupā to paliek mazāk.
2.    paņēmiens. 1 kg ogu saber kārtām ar 1 kg cukura un noliek pa nakti vēsā vietā. No rīta sīrupu salej katlā un uzvāra, pēc tam tajā ieliek ogas un vāra uz lēnas uguns. Vārīšanas beigās pieliek 1 g citronskābes uz 1 kg cukura.


Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Cukurs
  • Zemenes