Upeņu marmelāde

Laiks upenēs!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Upenes satur daudz recinātājvielu. Izmantojot šo īpašību, no tām var gatavot marmelādi.
Ņem nogatavojušās upeņu ogas. Pēc noskalošanas un ūdens notecināšanas tās saber katlā, pielej uz 1 kg ogu glāzi ūdens un karsē. Karsējot līdz 70 grādu temperatūrai, iegūst vienlaidu masu, kura ātri jāizberž caur sietiņu ar 1 mm acīm. Iegūst šķidru biezeni. Biezenim pievieno pēc garšas cukuru un tad to sapilda sterilās burkās, uzliek lakotos skārda vāciņus un pasterizē 75 grādu karstumā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes. Vāciņus aizvalcē un burkas apgriež otrādi.
Ja marmelādi pilda 3 litru burkās, tad piepildītās burkas nepasterizē, bet tūliņ aizvalcē ar steriliem vāciņiem un apvērš otrādi papildus karsēšanai.

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Upenes
  • Cukurs
  • Ūdens