Jāņogu kečups jeb ogu čatnija recepte

To var saukt gan par kečupu, gan arī modernā vārdā - čatniju. Ogu un garšaugu virums der pie sāļiem ēdieniem. 

FOTO: Shutterstock.com

Jāņogas atdala no ķekara un nomazgā. Ņemam katliņu ar biezāku dibenu un liekam uz uguns. Sasilušā katliņā beram piparus, krustnagliņas, kanēli. Ļaujam kādu minūti garšvielām sadraudzēties, tad beram klāt jāņogas, cukuru un etiķi. Vāram kāds minūtes 20.

 Pasniedz pie gaļas ēdieniem. Vai kartupeļu pankūkām.   Lai labi garšo :)

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Etiķis 5% - 80.mil
  • Krustnagliņas - 10.gab.
  • Kanēlis - 2.tējkarotes
  • Malti melnie pipari - 2.tējkarotes
  • Cukurs.kg.
  • Jāņogas - 1.kg.