Ērkšķogu kompots

FOTO: Mammamuntetiem.lv

1.    paņēmiens. Ērkšķogu kompots kļūst ievērojami garšīgāks, ja to papildina kaut ar nelielu daudzumu zemeņu, aveņu vai ķiršu.
Ogas noskalo, blīvi saliek burkās jebkurās attiecībās (ķiršus sadursta ar noasinātu kociņu) un aplej ar karstu sīrupu (400 – 500 g cukura uz 1 l ūdens). Tad burkām uzliek vāciņus un tās novieto karstā ūdenī katlā uz paliktņa. Ūdeni uzkarsē līdz 80 grādiem un šādā temperatūrā tur – 0,5 litru burkas 10 – 15 minūtes, litra burkas – 20 – 25 minūtes. Burkas izņem no katla un pēc vāciņa aizvalcēšanas apgriež otrādi.
2.    paņēmiens. Kompotiem no veco krievu šķirņu ērkšķogām, kam ir bieza miza un nav aromāta, ieteicams pievienot vasaras ābolus, ķiršus, upenes, sarkanās vai baltās jāņogas, avenes, zemenes.
Lielas ērkšķogas un ķirši vairākās vietās jāsadursta, lai tie karsējot neplīstu.
Ogas noskalo, blīvi sapilda burkās, pārlej ar 90 grādu karstu sīrupu (200 – 500 g cukura uz 1 l ūdens), uzliek vāciņus, saliek karstā ūdenī katlā uz paliktņa un 75 – 80 grādu temperatūrā un karsē – litra burkas 15 – 20 minūtes, 3 litru burkas – 25 – 30 minūtes.
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Ērkškogas
  • Cukurs