Ungāru salāti
Šie salāti nav jāpasterizē. Tie ļoti labi saglabājas arī
emaljētajā spainī, lielā stikla traukā, vai kādā citā traukā, kas
paredzēts pārtikai.
Tātad - dārzeņus sagriežam. Saberam lielā traukā, kur tie arī
glabāsies līdz neapēdīsiet. Ņemam 3 litrus ūdens, kurā izšķīdinām
cukuru un sāli. Iegūto marinādi lejam pāri dārzeņiem. Tālāk
rīkojamies gluži tā pat kā ar pončikiem. Krūzītē ieberam sodu un
salicilskābi, maisot pievienojam nedaudz no paredzētā daudzuma
etiķi.Tik lai soda ar salicilskābi izreaģē. Atlikušo etiķi un
iegūto dzēsto sodu lejam pie dārzeņiem un samaisām. Salāti baudāmi
jau ir nākamajā dienā. Šādi sagatavoti tie uzglabājas 2 - 3 mēneši.
Paši Ungāri šos salātus gatavo ļoti lielās mucās. Pasniedz pie
gaļas ēdieniem un ļoti lielu porciju.
Lai labi garšo :)
Sastāvdaļas
- Sāls - 0.15.kg
- Kāposti - 2.kg
- Soda - 3.tējkarotes
- Paprika - 2.kg
- Ūdens - 3.litri
- Salicilskābe - 23.gr
- Cukurs - 0.4.kg
- Sīpoli - 1.kg
- Zaļie tomāti - 2.kg
- 10% etiķis - 1.litrs