Ungāru salāti

FOTO: Shutterstock.com

Šie salāti nav jāpasterizē. Tie ļoti labi saglabājas arī emaljētajā spainī, lielā stikla traukā, vai kādā citā traukā, kas paredzēts pārtikai.
Tātad - dārzeņus sagriežam. Saberam lielā traukā, kur tie arī glabāsies līdz neapēdīsiet. Ņemam 3 litrus ūdens, kurā izšķīdinām cukuru un sāli. Iegūto marinādi lejam pāri dārzeņiem. Tālāk rīkojamies gluži tā pat kā ar pončikiem. Krūzītē ieberam sodu un salicilskābi, maisot pievienojam nedaudz no paredzētā daudzuma etiķi.Tik lai soda ar salicilskābi izreaģē. Atlikušo etiķi un iegūto dzēsto sodu lejam pie dārzeņiem un samaisām. Salāti baudāmi jau ir nākamajā dienā. Šādi sagatavoti tie uzglabājas 2 - 3 mēneši. Paši Ungāri šos salātus gatavo ļoti lielās mucās. Pasniedz pie gaļas ēdieniem un ļoti lielu porciju.
Lai labi garšo :)

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sāls - 0.15.kg
  • Kāposti - 2.kg
  • Soda - 3.tējkarotes
  • Paprika - 2.kg
  • Ūdens - 3.litri
  • Salicilskābe - 23.gr
  • Cukurs - 0.4.kg
  • Sīpoli - 1.kg
  • Zaļie tomāti - 2.kg
  • 10% etiķis - 1.litrs