Gatavojam mazsālītus kraukšķīgos gurķīšus!
Nelielus gurķīšus nomazgā, sapilda burkās, pa starpām liekot
ķiploku, dilles un visvisādas lapas (upeņu, ķiršu, ērkšķogu,
mārrutku lapas vai sakni). Katlā uzvāra ūdeni, pieber sāli (1 litrs
ūdens + 1,5 - 2 ēdamkarotes rupjā sāls), verdošu pārlej gurķiem.
Burkas glabā siltā vietā. Gurķīšus var ēst jau nākamajā dienā!
Noderēs!
Knifiņš, ko iesaka publiciste Monika Zīle: "Ja grib īsti kraukšķīgus, tad pirktos gurķus ar nogrieztiem galiem patur ūdenī vairākas stundas. Tā gurķi uzņem sevī visu nepieciešamo valgmi, kas zaudēta pēc novākšanas. Virsū lejamo šķidrumu ( uz l ūdens 2 ēdamk sāls un 1 cukura) es uzvāru kopā ar melno piparu graudiem un leju virsū vārošu. Pievienotās ķiršu lapas dod gurķiem kraukšķīgumu"
Sastāvdaļas
- Nelieli gurķīši
- Sāls
- Ūdens
- Ķiploks
- Upeņu, ķiršu, ērkšķogu u.c. lapas