Tomāti marinādes želejā

FOTO: Shutterstock.com

Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriedināšanai, tomātus nomazgā, nosusina, lielos sagriež šķēlēs. Notīra un nomazgā sīpolus, sagriež plānās šķēlēs. Noskalo zaļumus.

Uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru un garšvielas, tad pievieno etiķi. Uzbriedināto želatīnu sietiņā notecina un pievieno sagatavotajai marinādei. Iztīrītā traukā kārtām liek tomātus, sīpolus, zaļumu lapiņas. Produktus pārlej ar karstu marinādi. Burkas piesedz ar vāciņiem, liek katlā, kur ūdens temperatūra apmēram tāda pati kā burkās, un pasterizē 80 grādu temperatūrā (0,5 l burkas - 10 min, 1 l burkas - 15 min).

Pēc pasterizēšanas burkas tūlīt aizvalcē vai aizvāko ar plastmasas vāciņiem. Traukus atdzesē neapgāztus.

 

Reklāma
Reklāma

 

Recepte no grāmatas: Mājturība. Uzturs/A. Kļaviņa. – Rīga: Zvaigzne, 1993

 

Sastāvdaļas

  • Ūdens - 1 .glāze
  • Stingri, sarkani un dzelteni tomāti - 500.g
  • Sīpoli - 2.gab
  • Želatīns - 15.g
  • 1 ēd.k. etiķis (9%) vai pustējk. citroskābes
  • Sāls - 1.tējk.
  • Cukurs - 1.ēd.k.
  • Lauru lapa - 1.gab
  • Pipari - 3.gab
  • Smaržīgie pipari - 2.gab
  • Dilles, pētersīļu vai seleriju lapiņas