Kazeņu ievārījums
Vai kādreiz esi gatavojis kazeņu ievārījumu?
Sastāvdaļas
- Kazenes - 2.kg
- Cukurs - 1.kg
- Ūdens - 1.glāze
Gatavošana:
- Kazenes pārlasa, nomazgā.
- Uz ātras uguns maisot, uzvāra cukursīrupu, vārot noņem melnās putas, ieber ogas, vāra ar pārtraukumiem 30 - 40 minūtes; 10 minūtes vāra; 10 minūtes ļauj stāvēt bez vārīšanas, tad atkal vāra, tā atkārto, kamēr ogas kļūst smagas un grimst sīrupā.
- Gatavu ievārījumu sapilda burkās, aizvāko, uzglabā sausā, vēsā vietā.
Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992