Marinētas sviesta pupiņas - recepte
Jaunas pupu pākstītes notīra no cīpslām, nomazgā, slīpi sagriež gabaliņos, sālsūdenī vāra 3 - 5 minūtes, noskalo aukstā ūdenī, sakārto stikla burkās, 1 l etiķa uzvāra, pieliek piparus, virces, nedaudz sāls, atdzesē, pārlej pupām. Pēc 3 - 4 dienām pirmo etiķi nolej, uzvāra jaunu ar pipariem, vircēm, sāli un aukstu pārlej pupām, aizvāko, uzglabā sausā, vēsā vietā. Ziemā lieto kā salātus pie gaļas ēdieniem.
Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992