Pupas burkās
Pupas notīra, nomazgā, ieslīpi sagriež gabaliņos. Ja pupu pākstis ir sīkstas, tās atstāj nesagrieztas. Liek vārošā, mazliet sālītā ūdenī, 4 - 6 minūtes vāra; noskalo aukstā ūdenī, sakārto sausās, tīrās burkās, pārlej ar novārītu, atdzesētu sālsūdeni. Burkas aizvāko, sterilizē 40 - 50 minūtes pie 100 grādiem. Pēc 2 dienām sterilizēšanu atkārto. Burkas atdzesē, uzglabā sausā, vēsā vietā; ziemā lieto pie gaļas.
Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992
Sastāvdaļas
- Ūdens - 2.l
- Jaunas pupas (liecot viegli lūzt) - 8.kg
- Sāls