Ābolu marmelāde no vārītiem āboliem
Abolus nomazgā, ar visu mizu un serdi sagriež (mizas un serdes satur daudz želējošas vielas), lielākos griež četrās daļās, mazākos uz pusēm. Ābolus liek katlā, uzlej ūdeni, vāra, kamēr āboli sašķīst, izrīvē caur sietu vai izmaļ caur augļu maļamo mašīnu. Uz 2 kg augļu masas ņem 1 kg cukura, pieliek garšvielu ekstraktu, maisot savāra, kamēr marmelāde gar malām sāk želēt, karstu salej traukos, aukstu aizvāko, uzglabā sausā, vēsā vietā.
Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992
Sastāvdaļas
- Kanēlis
- Citrona miza
- Krustnagliņas - 5 - 6.gab
- Maza saknīte ingvera - 1.gab
- Cukurs.pēc vajadzības
- Āboli - 4.kg
- Ūdens - 2.glāzes