Bumbieru ievārījums

Bumbierus labi vārīt kopā ar plūmēm - bez skābumiņa tie ir ļoti saldi.

FOTO: Shutterstock.com

Bumbierus labi vārīt kopā ar plūmēm - bez skābumiņa tie ir ļoti saldi.

Pusgatavus bumbierus nomizo, iemet citronskābes ūdenī, izņem serdes, sagriež glītās ripiņās. Kad bumbieri visi sagriezti, tos izņem no ūdens, nosusina, saliek emaljētā traukā, samaisa ar cukuru, virsū uzber biezu kārtu cukura, uzliek ne visai smagu slogu, 24 stundas atstāj mierā; otrā dienā sulu nolej, izkāš, uz ātras uguns maisot savāra biezā sīrupā, vārot noņem melnās putas, ieliek bumbierus, uz lēnas uguns vāra 15 – 20 minūtes, kamēr bumbieri kļūst caurspīdīgi, ar putu karoti izņem, sakārto burkā (bumbierus vāra pa daļām, uzreiz liek tik daudz, cik katliņā brīvi ieiet). Kad visi bumbieri izvārīti, sīrupu izkāš, karstu pārlej bumbieriem, aukstu ievārījumu aizvāko, uzglabā sausā, vēsā vietā; lieto pie tējas un plombīriem.

Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Bumbieri - 2.kg
  • Cukurs - 1 1/5.kg