Ābolu marmelāde
Ābolus nomazgāju, sagriežu ar visu mizu, izņemu serdes, katlā ar
biezu dibenu ieleju nedaudz ūdens un ieberu ābolus, un noslēgtu
vāru, līdz āboli izjūk. Karstus izrīvēju caur sietu. Ābolu masai
pieberu cukuru, pierīvēju citrona un kanēļa miziņu. Masu vāru uz
straujas uguns, līdz sāk recēt. Karstu pildu mazās, zemās burciņās
un aizvākoju.
Daļu masas var uzliet uz pergamenta papīra un ļaut atdzist,
sagriezt rombiņos, apkaltēt, apkaisīt ar cukuru un lietot kā
marmelādes konfektes.
Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava,
2008
Sastāvdaļas
- Kanēlis
- Āboli - 2.kg
- Cukurs - 1.kg
- Citona miziņa