Rīvēti āboli

Foto: Laura Saliete

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Laura Saliete

Ābolus nomizoju, izņemu serdi un sarīvēju uz rupjās sakņu rīves. Uz 1 kg notīrītu ābolu ņemu 300 g cukura. Sarīvētos ābolus apberu ar cukuru, samaisu un masu kārtoju burkās līdz "pleciņiem", jo sterilizējot pildījums kāpj uz augšu. Var sterilizēt uzreiz, bet es pagaidu, līdz masa atsulojas. Tad uzlieku metāla vāciņus un 1l  burku pasterizēju 15 minūtes.
Ziemā biezenis ir brīnišķīgs pildījums pīrādziņiem un pankūkām.


Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Āboli
  • Cukurs