Veseli bumbieri cukura sīrupā. Bumbieru laiks!
Mācāmies gatavot kompotus!
Bumbieriem izgriežu ziedu micītes, novāru ūdenī mīkstus, bet
nedrīkst pārvārīt, nomizoju, iemetu aukstā ūdenī atdzist; 1 kg
cukura savāru ar 3 glāzēm ūdens sīrupā. Bumbierus sakārtoju burkā,
apleju ar aukstu sīrupu, noslogu tā, lai bumbieri atrastos pilnīgi
sīrupā. Nākamajā dienā noleju sīrupu, pieberu 400 g cukura, pieleju
glāzi ūdens, uzvāru, aukstu pārleju pāri. Minētā sīrupa vārīšanu un
pārliešanu atkārtoju 4-5 reizes, pie tam arvien pieberu jaunu
cukuru un pieleju ūdeni. Sīrups pārlejot nedrīkst būt pārāk biezs.
Sesto reizi bumbierus ar sīrupu vāru 20 minūtes. Sakārtoju burkā,
izkāšu sīrupu, turklāt, ja sīrups ir pārāk biezs, pieleju ūdeni pēc
vajadzības. Pārleju bumbieriem, aukstus aizsienu vai aizvākoju.
Lietoju toršu un kūku garnēšanai, bumbieru krējumam vai arī pie
plombīra.
Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava,
2008
Sastāvdaļas
- Bumbieri - 2.kg
- Cukurs - 2 1/2.kg (var mazliet mazāk)
- Ūdens - 2.l