Helovīnu pildītais ķirbis

Tematisks ēdiens - ķirbis Helovīnu noskaņās. 

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Mazus vai vienu lielāku ķirbi, kura izmērs atļauj ielikt cepeškrāsnī, horizontāli nogriež cepurīti, izņem vidiņu ar sēklām, pilda var dažādām masām pēc izvēles. Man ļoti garšo ar malto gaļu, kurai pievieno sagrieztus saldos piparus, vai sīpolu, oregano vai estragonu, dilles, sāli, melnos piparus, mazliet saldo krējumu un sauju auzu pārslas. Visu samaisa un iepilda ķirbī , liek cepurīti un liek cepeškrāsnī lēnām cepties no 1h-1,5h, atkarībā no ķirbja lieluma.

 

Iesūtījusi: Sanita Martinsone, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ķirbis
  • Maltā gaļa
  • Saldie pipari
  • Sīpoli
  • Oregano vai estragons
  • Dilles, sāls, pipari
  • Saldais krejums
  • Auzu pārslas