Ķirbju un rīsu sacepums
Skaidiņās sarīvētu ķirbi pārlej ar pienu un, pa reizei apmaisot, sautē, līdz ķirbis mīksts. Tad pievieno pusmīkstus vārītus rīsus, olas dzeltenumu, sāli, nedaudz cukura, garšvielu un izmaisa. Pēc tam iecilā saputotu olas baltumu, liek ar sviestu ieziestā, ar rīvmaizi izkaisītā veidnē, pārliek ar sviesta piciņām un cepeškrāsnī cep. Sacepumu pasniedz ar sviestu vai dzērveņu mērci.
Recepte no grāmatas: Ēdīsm garšīgi. Ziema/No Ņinas Masiļūnes receptēm. – Rīga: Jumava
Sastāvdaļas
- Ķirbji - 200.g
- Piens - 75.g
- Sāls, cukurs
- Ola - 1.gab
- Rīsi - 20.g
- Sviests vai margarīns - 10.g
- Vanilīna cukurs vai kanēlis