Dārzeņu un gaļas sautējums ķirbja podiņā. Sezonas aktualitāte
Rudenim atbilstošā, radošā recepte. Īpaši piemērota sautējumu cienītājiem!
Sastāvdaļas:
- neliels ķirbis
- kartupeļi
- burkāni
- sīpols
- puravs
- sviests cepšanai
- cūkgaļa
- garšvielas pēc patikas
- tomāti
- saldais krējums
- sāls, malti melnie pipari
- eļļa
Gatavošana:
- Ķirbi nomazgā, nogriež cepurīti, izņem mīkstumu un pilda.
- Nomizotus kartupeļus sagriež kubiņos, apcep sviestā. Kad tie pusmīksti, liek ķirbja podiņā.
- Apcep cūkgaļu, sagriež kubiņos, nedaudz pasautē pannā ar garšvielām. Ber podiņā virs kartupeļiem.
- Nomizotus burkānus sagriež plānās šķēlītēs, apcep sviestā un atkal liek ķirbja podiņā. Apcep ripiņās sagrieztus tomātus - un podiņā iekšā. Tāpat apcep ripiņās sagrieztu sīpolu un puravu. Starp kārtām iekaisa sāli, piparus un kādas garšvielas (pēc savas gaumes).
- Dārzeņiem un gaļai pārlej saldo krējumu, uzliek podiņam cepurīti. Ķirbja ārpusi apziež ar eļļu - un cepeškrāsnī iekšā. Cep apmēram divas stundas.
Receptes autore - Agita Gabrāne.