Spageti krēmīgā ķirbju mērcē ar žāvēto gaļu
Ķirbis labi sader ar kūpinātu gaļu bekonu, šķiņķi un citiem kūpinājumiem.
Izejvielas (3 līdz 4 personām)
- 0.5kg ķirbja, nomazgāts un sagriezts1.5cm biezās šķēlītēs
- 1 ēdamk. eļļas
- 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un gareniski pārgrieztas uz pusēm
- daži zariņi timiāna (nav obligāti)
- sāls un svaigi malti pipari
- 50g krēmsiera
- 250g kūpinātas kakla karbonādes vai kādas citas ne pārāk treknas gaļas
- eļļa cepšanai
- 250g „Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu spageti
- 50g lazdu riekstu
Gatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Uz cepešpannas liek cepamo papīru un blakus citu citai izkārto ķirbju šķēlītes, pa vidu liekot ķiploka gabaliņus. Pārslaka ar olīveļļu, pārber ar sāli un pipariem. Noslēdz ar timiāna zariņiem. Liek cepeškrāsnī un cep, kamēr ķirbis ir mīksts (aptuveni 15 minūtes). Lielā katlā uzvāra ūdeni, kam pievienota sāls. Kad ūdens sācis burbuļot, katlā liek spageti. Vāra 7 minūtes, kamēr pasta ir al dente vai 9 minūtes līdz pilnai gatavībai.
Gaļu sagriež kubiņos. Apcep uz pannas uzkarsētā eļļā. Noliek malā. Uzkarsētā pannā apgrauzdē lazdu riekstus. Kad tie nedaudz padzisuši, noņem brūnās miziņas. Tos sagriež, samaļ vai piestā saspiež mazākos gabalos. No krāsns izņem ķirbjus, liek bļodā kopā ar ceptajiem ķiplokiem (uzmanīgi izlasa ārā timiāna zariņus). Sablendē viendabīgā masā, beigās ieblendējot arī krēmsieru. Pastu liek bļodā, iemaisa ķirbju un krēmsiera mērci. Kārto šķīvjos, pa virsu berot gaļas gabaliņus un nedaudz riekstu.
Iesaka kulinārijas bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena