Ķirbju pudiņš ar putukrējumu un pekanriekstiem
Šis saldais ēdiens, kuru izgudroju, ciemojoties pie ķirbju audzētājiem, ir variācija par amerikāņu tradicionālo Pateicības dienas ķirbju pīrāgu. Atšķirība tikai tā, ka saldā ķirbju masa, kuru tradicionāli liek pīrāga vidū, nu pasniegta kā pudiņš.
Nepieciešams:
500 g ķirbja
150 g pekanriekstu
200 ml saldā krējuma
3 ēd. k. brūnā cukura
1 paciņu vaniļas cukura
Ttējk. muskatrieksta, kanēļa un malta ingvera, kā arī nedaudz sviesta.
Pagatavošana:
Ķirbi nomizo, sagriež gabalos un vāra nelielā ūdens daudzumā kopā ar garšvielām, brūno cukuru un 1/3 daļu no vaniļas cukura. Pa to laiku uz pannas sviestā apgrauzdē riekstus. Kad ķirbis kļuvis mīksts, pielej klāt 50 ml saldā krējuma. Visu sablenderē un atdzesē. Tad piejauc klāt 100 g sadrumstalotu pekanriekstu. Saputo atlikušo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Deserta trauciņos ieliek ķirbja masu. Pa virsu putukrējuma cepurīti, kas rotāta ar pekanriekstu pusītēm.