Desmit saldas idejas, kā apēst lielo dzelteno ogu - ķirbi

Esam apkopojuši dažādas receptes, kuras var likt lietā, lai palutinātu garšas kārpiņas ar ko saldu, siltu un sildošu. 

 Gludas,  rievainas, grubuļainas, apaļas, plakanas, garenas, zaļas, dzeltenas, pelēkas - ogas, kas pieder vairākām sugām, bet visas vienā vārdā tās sauc par ķirbjiem.

FOTO: Shutterstock.com

Gludas, rievainas, grubuļainas, apaļas, plakanas, garenas, zaļas, dzeltenas, pelēkas - ogas, kas pieder vairākām sugām, bet visas vienā vārdā tās sauc par ķirbjiem.

Ķirbji ir veselīgi dārzeņi, it sevišķi svara vērotājiem un kaloriju skaitītājiem, jo satur maz kaloriju - 27 kcal uz 100 g svaigo ķirbju. Ķirbjos ir A vitamīna provitamīns, C un B grupu vitamīni. Ņemot vērā mūsu īso vasaru, labākais ķirbju novākšanas laiks ir diena pirms salnas. Apsaluši augļi uzglabājas ļoti slikti. 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti