Ģimenes recepšu grāmatai: ķirbju sukādes
Ķirbju laiks pa īstam sākas tikai tagad. Tad nu gatavojam visdažādākos ēdienus ar ķirbi. Šoreiz ķirbju sukādes!
Ķirbju laiks pa īstam sākas tikai tagad. Tad nu gatavojam visdažādākos ēdienus ar ķirbi. Šoreiz ķirbju sukādes!
Ķirbi sagriež mazās, plānās šķēlītēs.
Uzber nedaudz cukura un atstāj uz dažām stundām, lai izdalās sula, no kuras vēlāk varēs gatavot gardu limonādi.
Kad ķirbim sula kārtīgi notecējusi, to kārto uz cepampapīra un liek krāsnī 50 grādos.
Jāžāvē aptuveni 12 stundas, taču žāvēšanas procesā katrs var pataustīt, varbūt viņa gaumei jau ir gana.