Dzelteno tomātu un ķirbju zupa ar tortellini
Krēmīga, maiga un sildoša zupa. Lieliski iederēsies gan kā pusdienu, gan vakariņu maltīte ģimenes un draugu lokā. Pamēģināt iesaka Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis.
Sastāvdaļas:
- Dzeltenie tomāti Getliņi – 2 gab (lielie)
- Ķiploks – 2 daivas
- Sviests – 2 ēdamk.
- Sviesta ķirbis – ½ gab
- Svaigs baziliks – 1 bunte
- Dārzeņu buljons – 300 ml
- Saldais krējums – 200 ml
- Tortellini (pēc izvēles) Rimi – 400 g
- Svaigs baziliks – dekorēšanai
Pagatavošana:
Nomizo ķiploku un apcep sviestā, tad pievieno sviesta ķirbja
gabaliņus un sautē aptuveni 2 minūtes. Pēc sautēšanas
pievieno tomātus un dārzeņu buljonu. Vāri zupu vismaz 20 minūtes,
tad sablendē viendabīgā biezzupā. Pēc tam, pievienojot saldo
krējumu, savāri krēmīgā zupā. Svaigos tortellini vari novārīt
atsevišķi, bet tikpat labi tos vari likt krēmzupā un pavārīt 2 – 3
minūtes, līdz gatavībai. Dekorē ar bazilika lapiņām.