Marinējam ķirbi! Vienkārša recepte

Marinēts ķirbis ir atsvaidzinoša, salda un aromātiska piedeva siltajiem ēdieniem. Gatavošana neaizņem ilgu laiku; grūtākais, kas šajā receptē ir - ķirbja sagriešana. Vismaz man:)

Rudens gardums visai ziemai!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rudens gardums visai ziemai!

Sastāvdaļas:

  • 1 kg ķirbja
  • 1l ūdens
  • 400 g cukura
  • 8 smaržīgie pipari
  • 15 krustnagliņas
  • 2-3 kanēļa standziņas
  • Ēdamkarote citronskābes

 

ķirbja marinēšanas recepte
Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

  1. Nomizo ķirbji un sagriež kubiņos.
  2. Katlā ielej ūdeni, pievieno visas garšvielas un uzvāra. Pievieno ķirbi. Vāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis ir mīksts - aptuveni 15-20 minūtes. Jāuzmanās, lai ķirbis netiek pārvārīts - tas pārvērtīsies biezenī.
  3. Gatavos ķirbjus pilda burciņās (no šī daudzuma sanāks apmēram 4 puslitra burciņas). Marinādi vēlreiz uzvāra un pārlej ķirbjiem.
  4. Burkas aizvāko un atdzesētas novieto vēsumā.

Saistītie raksti