Marinējam ķirbi! Vienkārša recepte
Marinēts ķirbis ir atsvaidzinoša, salda un aromātiska piedeva siltajiem ēdieniem. Gatavošana neaizņem ilgu laiku; grūtākais, kas šajā receptē ir - ķirbja sagriešana. Vismaz man:)
Sastāvdaļas:
- 1 kg ķirbja
- 1l ūdens
- 400 g cukura
- 8 smaržīgie pipari
- 15 krustnagliņas
- 2-3 kanēļa standziņas
- Ēdamkarote citronskābes
Gatavošana:
- Nomizo ķirbji un sagriež kubiņos.
- Katlā ielej ūdeni, pievieno visas garšvielas un uzvāra. Pievieno ķirbi. Vāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis ir mīksts - aptuveni 15-20 minūtes. Jāuzmanās, lai ķirbis netiek pārvārīts - tas pārvērtīsies biezenī.
- Gatavos ķirbjus pilda burciņās (no šī daudzuma sanāks apmēram 4 puslitra burciņas). Marinādi vēlreiz uzvāra un pārlej ķirbjiem.
- Burkas aizvāko un atdzesētas novieto vēsumā.