Ķirbja-pesto maizītes
Izvēloties rudens sezonas aktuālākos dārzeņus un augļus, iespējams ne tikai garšīgi paēst, bet arī stiprināt savu imunitāti. Recepti iesaka Elizabete Kupča – veselīga dzīvesveida entuziaste.
Sastāvdaļas (to daudzumu pielāgo izsalkuma līmenim):
- Melnā rudzu maize
- Mozzarella siers
- Ķirbis, sagriezts plānās daiviņās
- Ēdamkarote olīveļļas
- Pesto (vislabāk ieteicams to pagatavot pašam)
- Melnie pipari
Pagatavošana: plānās daiviņās sagriez ķirbi, pārlej ar dažiem pilieniem olīveļļas un pārkaisi ar pipariem. Izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un liec cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm. Kad ķirbis gatavs, liec grauzdēties cepeškrāsnī maizītes. Kad tās gatavas, pārgriez uz pusēm un liec virsū šķēlītēs sagrieztu Mozzarella sieru, 1-2 daiviņas ķirbja un visbeidzot pārlej ar pesto. Ēd, kamēr siltas un kraukšķīgas!
Samsung Electronics Baltics ir apkopojis viegli pagatavojamas, garšīgas un veselīgas receptes rudens brīvdienām.