Ķirbis, kabacis, biezpiens, un top gardas pankūciņas
Kad novākta ķirbju raža, bet mājās vēl aizķēries kāds kabacis, abiem šiem labumiem pievieno trešo – biezpienu, un brokastis vai vakariņas gatavas. Turklāt pankūciņas ēd visi, arī paši izvēlīgākie bērni, jo nemaz nezina, ka aiz biezpiena slēpjas "negaršīgie" kabači un ķirbji.

FOTO: Shutterstock.com
No pašu dārza labumiem gatavotas pankūciņas garšo divtik labi.
Kabaci, ķirbi un biezpienu ņemu apmēram vienādās proporcijās, bet olām un miltiem jābūt “normālā” daudzumā, lai mīkla nejūk – tai jābūt pabiezai. Taču visas sastāvdaļas lieku “uz aci".
Vajadzēs:
- Kabaci
- Ķirbi
- Biezpienu
- Olas
- Miltus
- Vaniļas cukuru
- Cukuru
- Šķipsnu sāls
Gatavošana
- Kabaci un ķirbi nomizo un iztīra no sēklām, sagriež mazākos gabalos un sablendē.
- Bļodā sakuļ olas ar cukuru, vaniļas cukuru un šķipsnu sāls.
- Pievieno iegūto ķirbja-kabaču masu, biezpienu un visu sastrādā viendabīgā masā.
- Pieliek Miltus un cepamo pulveri un visu rūpīgi sajauc.
- Pankūciņas cep zeltaini brūnas iepriekš sakarsētā pannā.
Pasniedz ar ogām, ievārījumu vai skābo krējumu, kā dikti garšo manas meitas četrgadīgajai draudzenītei.