Ķirbis, kabacis, biezpiens, un top gardas pankūciņas
Kad novākta ķirbju raža, bet mājās vēl aizķēries kāds kabacis, abiem šiem labumiem pievieno trešo – biezpienu, un brokastis vai vakariņas gatavas. Turklāt pankūciņas ēd visi, arī paši izvēlīgākie bērni, jo nemaz nezina, ka aiz biezpiena slēpjas "negaršīgie" kabači un ķirbji.
Kabaci, ķirbi un biezpienu ņemu apmēram vienādās proporcijās, bet olām un miltiem jābūt “normālā” daudzumā, lai mīkla nejūk – tai jābūt pabiezai. Taču visas sastāvdaļas lieku “uz aci".
Vajadzēs:
- Kabaci
- Ķirbi
- Biezpienu
- Olas
- Miltus
- Vaniļas cukuru
- Cukuru
- Šķipsnu sāls
Gatavošana
- Kabaci un ķirbi nomizo un iztīra no sēklām, sagriež mazākos gabalos un sablendē.
- Bļodā sakuļ olas ar cukuru, vaniļas cukuru un šķipsnu sāls.
- Pievieno iegūto ķirbja-kabaču masu, biezpienu un visu sastrādā viendabīgā masā.
- Pieliek Miltus un cepamo pulveri un visu rūpīgi sajauc.
- Pankūciņas cep zeltaini brūnas iepriekš sakarsētā pannā.
Pasniedz ar ogām, ievārījumu vai skābo krējumu, kā dikti garšo manas meitas četrgadīgajai draudzenītei.