Pikantā dārzeņu biezzupa ar ķirbi – recepte piemērota arī vegāniem un veģetāriešiem
Daudz sastāvdaļu, taču sildošas biezzupas dēļ ir vērts pacīnīties ar ķirbja un citu dārzeņu mizošanu un sagriešanu. Recepte ir piemērota vegāniem un veģetāriešiem.

FOTO: Agnese Gabrāne
Jo smalkāk sagriezīsi dārzeņus, jo tie ātrāk izvārīsies.
Sastāvdaļas:
- 2 burkāni
- 4 kartupeļi
- 200g ķirbis
- neliels sīpols
- 2 ķiploka daiviņas (var izmantot arī čili – vai abus kopā)
- neliels cukini
- 200 ml auzu krējums (derēs arī kokospiens bundžā vai saldais krējums)
- 1/2 bundža turku zirņu
- sauja valrieksti
- ēdamkarote terijaki mērce
- šķipsna kurkuma
- ēdamkarote rauga pārslas (lasi: kas ir rauga pārslas?)
- garšvielas pēc gaumes (es liku ‘’Sambhar masala’’ indijas virtuves garšvielu maisījumu)
- sāls

Grūtākais ķirbja zupas gatavošanā ir nomizot pašu ķirbi:)
Gatavošana:
- Liek vārīties nomizotus kartupeļus un burkānus, ~10 minūtes vēlāk pievieno arī nomizotu, gabaliņos sagrieztu ķirbi. Kopumā dārzeņus var vārīt 15-20 minūtes, atkarībā no tā, cik lielos kubiņos sagriezti. Jo smalkāk, jo ātrāk izvārīsies.
- Pannā apcep sasmalcinātu sīpolu, cukini un ķiploku, pievieno terijaki mērci.
- Kad dārzeņi izvārījušies mīksti, ar rokas vai citu blenderi tos sablendē zupā, klāt pievienojot apcepto sīpolu, cukini, ķiploku, kurkumu, rauga pārslas, garšvielas un auzu krējumu.
- Pannā apcep turku zirņus un smalcinātus valriekstus, tos pievieno zupai.
- Zupai var pievienot arī sieru pirms ēšanas.