Pikantā dārzeņu biezzupa ar ķirbi – recepte piemērota arī vegāniem un veģetāriešiem

Daudz sastāvdaļu, taču sildošas biezzupas dēļ ir vērts pacīnīties ar ķirbja un citu dārzeņu mizošanu un sagriešanu. Recepte ir piemērota vegāniem un veģetāriešiem.
Jo smalkāk sagriezīsi dārzeņus, jo tie ātrāk izvārīsies.

FOTO: Agnese Gabrāne

Jo smalkāk sagriezīsi dārzeņus, jo tie ātrāk izvārīsies.

Sastāvdaļas:

  1. 2 burkāni
  2. 4 kartupeļi
  3. 200g ķirbis
  4. neliels sīpols
  5. 2 ķiploka daiviņas (var izmantot arī čili – vai abus kopā)
  6. neliels cukini
  7. 200 ml auzu krējums (derēs arī kokospiens bundžā vai saldais krējums)
  8. 1/2 bundža turku zirņu
  9. sauja valrieksti
  10. ēdamkarote terijaki mērce
  11. šķipsna kurkuma
  12. ēdamkarote rauga pārslas (lasi: kas ir rauga pārslas?)
  13. garšvielas pēc gaumes (es liku ‘’Sambhar masala’’ indijas virtuves garšvielu maisījumu)
  14. sāls

 

Grūtākais ķirbja zupas gatavošanā ir nomizot pašu ķirbi:)

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

  • Liek vārīties nomizotus kartupeļus un burkānus, ~10 minūtes vēlāk pievieno arī nomizotu, gabaliņos sagrieztu ķirbi. Kopumā dārzeņus var vārīt 15-20 minūtes, atkarībā no tā, cik lielos kubiņos sagriezti. Jo smalkāk, jo ātrāk izvārīsies.
  • Pannā apcep sasmalcinātu sīpolu, cukini un ķiploku, pievieno terijaki mērci.
  • Kad dārzeņi izvārījušies mīksti, ar rokas vai citu blenderi tos sablendē zupā, klāt pievienojot apcepto sīpolu, cukini, ķiploku, kurkumu, rauga pārslas, garšvielas un auzu krējumu.
  • Pannā apcep turku zirņus un smalcinātus valriekstus, tos pievieno zupai.
  • Zupai var pievienot arī sieru pirms ēšanas.

Saistītie raksti