"Uzvārīsi to kokos zupu?" jeb Ķirbja krēmzupa ar kokosriekstu pienu

Mūsu pusaudzis tagad reti lūdz kaut ko pagatavot, jo, viņaprāt, ne es, ne vīrs to vairs neprotot, taču ķirbja krēmzupu ar kokosriekstu pienu jāgatavo lielā katlā un sezonas laikā vismaz divas reizes mēnesī. Tā esot "nenormāli garšīga. Tu pārspēj pati sevi. Kā tas iespējams"? Lūk, kā.
Ne tikai garda zupa, bet arī māja smuki smaržo.

FOTO: Shutterstock.com

Ne tikai garda zupa, bet arī māja smuki smaržo.

Sastāvdaļas:

  • Neliels ķirbis
  • 2 lieli burkāni
  • 1 liels sīpols 
  • Bundžiņa (400 ml) kokosriekstu piens (mēs pērkam “Lidl”, jo, cik esam izpētījuši, tam ir vislabākais sastāvs, ko pagaidām esam atraduši – bez visādiem nevajadzīgiem pievienojumiem)
  • Eļļa cepšanai
  • Garšvielas pēc gaumes, es izmantoju mazliet muskatriekstu un sāli.

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Ķirbi sagriež šķēlēs, nomizo, izņem sēklas un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem. Cep, kamēr ķirbis mīksts (aptuveni 15-20 minūtes).
  2. Tikmēr nomizo un uz rupjās rīves sarīvē burkānus, gabaliņos sagriež sīpolus un visu sacep uz pannas nelielā eļļas daudzumā, kamēr mīksti. Var cept arī sviestā.
  3. Gatavos dārzeņus liek vienā traukā, es izmantoju katlu, un sablendē.
  4. Pievieno garšvielas un kokosriekstu pienu un visu rūpīgi samaisa. 
  5. Pasniedz ar grauzdiņiem, zaļumiem, ķirbju sēklām, sacepta bekona gabaliņiem vai jebko citu, kas iet pie sirds.

Saistītie raksti