Aknas marinādē
Sastāvdaļas
- Sīpoli - 2.gab
- Burkāns - 1.gab
- Sāls, maltie pipari
- Tauki - 60.g
- Kviešu milti - 40.g
- Aknas - 600.g
- Sāls, cukurs
Pagatavošana
Burkānus sagriež salmiņos, sīpolus ripiņās, liek karstā ūdenī, pievieno sāli, vāra, līdz burkāni un sīpoli mīksti. Pielej etiķi, cukuru pēc garšas, atdzesē. Marinādei var pielikt 4 piparus, 1 lauru lapu. Aknas noskalo, novelk plēvi, sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa ar sāli, maltiem pipariem, apviļā kviešu miltos, sakarsētos taukos cep no abām pusēm brūnas. Atdzesētas pārlej ar aukstu marinādi.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004