Vārīta mēle
6 personām
Liellopu mēli vairākas reizes noskalo siltā ūdenī, applaucē ar verdošu ūdeni, liek verdošā ūdenī, pievieno garšvielas (krustnagliņu iesprauž sīpolā), sāli un 2 - 3 stundas vāra uz lēnas uguns. Izvārītu mēli nedaudz atdzesē aukstā ūdenī un novelk ādiņu, sagriež slīpi 1 cm biezās šķēlēs, sakarsē izkausētā sviestā, pasniedz ar kartupeļu biezeni, sautētiem zirnīšiem. Klāt atsevišķā traukā pasniedz mārrutku vai krējuma mērci.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- 1 mēle apm. - 900.g
- Pētersīlis, selerijas šķēle
- Sīpols
- Pipari - 5.gab
- Smaržīgie pipari - 3.gab
- Lauru lapa - 1.gab
- Krustnagliņa - 1.gab
- Sāls, sviests