Šodien vasaras Saulgrieži! Sienam ķimeņu sieru
Kā gan šajos svētkos var iztikt bez latviskā ķimeņu siera? Jāņu siera pagatavošanai ir daudz dažādu recepšu, šī ir viena no ātri pagatavojamajām.
Sastāvdaļas:
- 5l lauku piena
- 3 lauku olas
- 2 tējk. sviesta
- šķipsniņa sāls
- sauja ķimeņu
- 1,5 ēd. k. citronskābes
Gatavošana:
- Pienu lej katliņā vārīties, pievieno sviestu. Kad tam parādās plēvīte, tajā lej sakultas olas.
- Tad pievieno sāli un ķimenes, samaisa.
- Pienam liek klāt citronskābi un maisa, kamēr tam atdalās dzeltenzaļas sūkalas.
- Visu masu lej marlē, notecina sūkalas un veido apaļu sieru, marli sasienot sānā.
- Sieram virsū uzliek slogu, lai no tā iztecētu liekās sūkalas.
Recepte: Agita Gabrāne