Bukstiņputra - latviešu putru klasika

Auksts laiks ir īstais brīdis, lai galdā celtu sātīgo bukstiņputru. 

Gatavojam bukstiņputru!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavojam bukstiņputru!

Nepieciešams:

  • Miežu putraimi – 1 glāze
  • Kartupeļi – 3 gab.
  • Burkāns – 1 gab.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Piens – 1 glāze
  • Sviests – 1 ēdamk.
  • Sāls un pipari – pēc garšas

 

Pagatavošana:

1. Nomizo dārzeņus un sagriež mazākos gabalos
2. Sīpolus un burkānus apcep sviestā un pievieno kartupeļu šķēlītes
3. Sautē 3-5 minūtes un pievieno buljonu, tik daudz, lai pārsedz visus dārzeņus vismaz 5 mm
4. Vāra uz lēnas uguns 10 minūtes un pievieno miežu putraimus, kā arī siltu pienu
5. Vāra līdz putra iegūst krēmīgu konsistenci
6. Pēc garšas pievieno sāli un piparus
 

Reklāma
Reklāma

Receptes iesaka pavārs un gardēdis Normunds Baranovskis 

 

Sastāvdaļas