Bukstiņputra - latviešu putru klasika
Auksts laiks ir īstais brīdis, lai galdā celtu sātīgo bukstiņputru.
Nepieciešams:
- Miežu putraimi – 1 glāze
- Kartupeļi – 3 gab.
- Burkāns – 1 gab.
- Sīpols – 1 gab.
- Piens – 1 glāze
- Sviests – 1 ēdamk.
- Sāls un pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
1. Nomizo dārzeņus un sagriež mazākos gabalos
2. Sīpolus un burkānus apcep sviestā un pievieno kartupeļu šķēlītes
3. Sautē 3-5 minūtes un pievieno buljonu, tik daudz, lai pārsedz visus dārzeņus vismaz 5 mm
4. Vāra uz lēnas uguns 10 minūtes un pievieno miežu putraimus, kā arī siltu pienu
5. Vāra līdz putra iegūst krēmīgu konsistenci
6. Pēc garšas pievieno sāli un piparus
Receptes iesaka pavārs un gardēdis Normunds Baranovskis