Latvijas gardākā mājās sietā Jāņu siera recepte "Lakstīgalu ielas Jāņu siers"
Šogad pavasarī saimnieces tika aicinātas sūtīt savu Jāņu sieru receptes, kuras pēc tam garšoja un vērtēja gardēži - eksperti Mārtiņš Sirmais, Signe Meirāne, Ilze Jurkāne, Liene Zemīte, Normunds Baranovskis un Inga Pūce.
Nepieciešams:
- 5 litri piena,
- 5 olas,
- biezpiens,
- rūgušpiens,
- mazliet citronu sula,
- sāls,
- sviests,
- ķimenes,
- dilles
- baziliks.
Gatavošana:
No sākuma 5 litrus piena karsē, tad pievieno biezpienu,
rūgušpienu, citrona sulu. Kad sarec, notecina sietā uz mitras
marlītes. Liek atpakaļ katlā, pievieno 5 sakultas olas,
sāli, sviestu, ķimenes, dilles, baziliku. Lēni karsē, maisa ar
koka karoti, līdz masa kļūst “sierīga”. Tad liek uz dēlīša,
kas apklāts ar marli, ietin, nopresē un atdzesē. Labu apetīti!