Ģimenes recepšu grāmatai: zirņu pikas jeb kami

Zirņu pikas jeb kami ir tradicionāls ēdiens, ko cēla galdā svētku dienā. 

Ģimenes recepšu grāmatai: zirņu pikas jeb kami

FOTO: Shutterstock.com

Zirņu pikas jeb kami ir tradicionāls ēdiens, ko cēla galdā svētku dienā. 
 

Lai pagatavotu zirņu kamus, vajadzēs:

  • 500 g vārītus pelēkos zirņus
  • 200 g vārītus kartupeļus
  • 1 sīpolu
  • 200 g žāvētas gaļas
  • sāli
  • piparus
  • rīvmaizi
  • eļļu

 

Reklāma
Reklāma

Zirņus un kartupeļu iepriekš novāra.
Kartupeļus samīca, samaļ vai sablenderē. Pēc tam to pašu dara ar pelēkajiem zirņiem. Tad sajauc kopā un kārtīgi izmaisa.
Sīpolu un gaļu sagriež pēc iespējas smalki Sīpolus viegli apcep, tad pievieno arī sagrieztu žāvēto gaļu, pakaisa ar garšvielām un pacep pāris minūtes. Gaļu un sīpolu kopā ar taukiem pievieno zirņu un kartupeļu masai. Visu atkal labi samaisa. No masas taisa bumbas jeb kamus. Tad apviļā rīvmaizē un apcep.
Kamus parasti gatavo dienu pirms pasniegšanas, bet pasniedz siltus, īsi pirms ēšanas ieliekot uz brīdi cepeškrāsnī. 

Ja tā labāk garšo, var arī rīvmaizē neapcept un pasniegt ar skābu krējumu. 

Lai labi garšo!