Mājās gatavota vistas aknu pastēte
Pastētei vēlams izmantot tikai svaigas aknas; no saldētām aknām gatavotai pastētei nepiemīt izsmalcināts aromāts, turklāt garša bieži vien kļūst netīkami rūgtena. Pastētē mēdz ieputot mīkstu sviestu – tas piešķir gaisīgumu un mīkstāku konsistenci. Ja bez sāls un maltiem pipariem lieto arī citas garšvielas, tad jāraugās, lai tās nenomāktu aknu garšu un smaržu.
Sastāvdaļas:
800 g vistas aknu
4 nelieli burkāni
4 nelieli sīpoli
100 g sviesta
malts muskatrieksts
malti melnie pipari
sāls
Pagatavošana:
Nomizo burkānus un sīpolus un sarīvē smalkās skaidiņās.
Noskalo un nosusini aknas.
Pannā sakarsē pusi sviesta, pievieno sīpolus un burkānus un viegli apsautē. Izņem no pannas.
Atlikušajā sviestā apcep aknas zeltainas. Apkaisi ar sāli un pipariem.
Dārzeņus samaisi ar aknām un samal gaļasmašīnā. Pieber muskatriekstu un vēl sāli un piparus, ja vajag.
Iepildi vairākos trauciņos un uzglabā ledusskapī.
Recepte no žurnāla “100 labi padomi”