Mazsālīti gurķīši, kas pārsteigs ar savu kraukšķīgumu! Par to parūpēsies 1 īpaša sastāvdaļa
Gurķu laiks ir sācies. Tie priecē gan tirgū un veikalu plauktos, gan pašu mazdārziņos. Kamēr pieredzējušas saimnieces ķeras klāt marinēšanai, lai papildinātu ziemas krājumus, es izmantoju ātro metodi, lai pie gardiem, kraukšķīgiem un viegli mazsālītiem gurķīšiem tiktu stundas laikā. Jā, tieši tik maz laika būs nepieciešams, lai tie jau būtu paguvuši sasūkties ar marinādi.
Sastāvdaļas:
- 1kg neliela izmēra gurķi
- 1 glāze gāzēta minerālūdens (tas parūpēsies, lai gurķi būtu īpaši kraukšķīgi)
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote rupjā sāls
- dilles
- trīs daiviņas ķiploka
- sinepju pipari
Pagatavošana:
- Gurķus kārtīgi nomazgā un nogriež tiem galus, sagriež ripiņās vai četrās daļās
- Liek traukā, kam pievieno smalki sagrieztas dilles, ķiploku, cukuru, sāli, tējkaroti sinepju piparus
- Visu aplej ar glāzi gāzēta minerālūdens
- Traukam uzliek vāku, visu kārtīgi sakrata
- Pēc aptuveni vienas stundas bauda viegli sālītus gurķīšus, kas būs īpaši kraukšķīgi, gāzētā ūdens dēļ.