Ēdiens ar bērnības garšu. Kartupeļu pankūkas

Bērnība pavisam noteikti garšo pēc mammas ceptām kartupeļu pankūkām. Un arī tagad pēc kartupeļu talkas nevar būt nekā labāka!
Kartupeļu pankūkas vislabāk garšo ar skābu krējumu. Iemāci tās ēst arī saviem bērniem!

FOTO: Eva Lanka

Kartupeļu pankūkas vislabāk garšo ar skābu krējumu. Iemāci tās ēst arī saviem bērniem!

Nepieciešams:

  • 1,5 kg kartupeļu;
  • 3 olas;
  • dažas ēdamkarotes miltu;
  • sāls;
  • timiāns, melnie pipari – pēc izvēles;
  • eļļa cepšanai;
  • skābais krējums vai grieķu jogurts pasniegšanai.

 

Gatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Kartupeļus sarīvē uz smalkās skaidiņu rīves.
  2. Masu liek marlē un nospiež lieko šķidrumu.
  3. Pēc tam liek bļodā, pievieno olas, garšvielas, miltus – tā, lai mīkla sanāk pabieza.
  4. Cep uz sakarsētas pannas eļļā, kamēr zeltaini brūnas. Mīklas piciņas uz pannas liek ar ēdamkaroti un izlīdzina. 
  5. Kartupeļu pankūkas pasniedz ar skābu krējumu vai grieķu jogurtu. Pamatīgākai maltītei var pasniegt arī ar maltās gaļas mērci un salātiem. 

 

Piezīme. Ja pankūku mīkla cepšanas laikā atsulojas, lieko šķidrumu nolej nost. 

Saistītie raksti