Lēti un ātri: slinkie kāpostu tīteņi latviski dziedošā japāņa Masaki Nakagavas izpildījumā
Masaki Nakagava labprāt izmēģina dažādas latviešu ēdienu receptes. Draugi viņam māca gatavot, piemēram, gaileņu mērci ar kartupeļiem vai auksto zupu, bet šoreiz Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska vadībā dziedātājs šmorē slinkos kāpostu tīteņus, ar ko cienāt draudzeni.
Nepieciešams:
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 5,17 eiro
Cena par porciju: 1,29 eiro
- 500 g maltas cūkgaļas
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 sīpols
- 2 burkāni
- 1 kg svaiga kāposta
- 1 ēdamk. tumšās sojas mērces
- 1 sauja tvaicētu gargraudu rīsu
- 20 g pētersīļu
- 5 g ķimenes
- sāls un pipari pēc garšas
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Apcep smalki sagrieztu sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs un zeltains. Pievieno sarīvētus burkānus un sasmalcinātus ķiplokus. Cep vēl pāris minūtes. Pievieno ēdamkaroti tumšās sojas mērces un samaisa, lai tā vienmērīgi pārklāj dārzeņus.
- Pannā pievieno malto cūkgaļu. Cep maisot, līdz gaļa kļūst brūna un pilnībā izcepta.
- Smalki sagriež svaigu kāpostu un pievieno pannas saturam. Turpina sautēt visu kopā, līdz kāposti mīksti (aptuveni 10–15 minūtes).
- Tagad pievieno sauju iepriekš tvaicētu gargraudu rīsu un ķimenes. Turpina sautēt visu vēl 15 minūtes, lai rīsi uzsūc garšas un sajaucas ar pārējām sastāvdaļām.
- Pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisa un ļauj kārtīgi ievilkties.
- Pasniedz siltu ar pāri pārkaisītiem svaigiem, smalki sagrieztiem pētersīļiem.