Sutnes - kulinārā mantojuma recepte
Ņemti rudzi, kvieši, mieži, auzas, zirņi, pupas — no katras labības pa daļai, sabērti kopā un katlā apvārīti. Pēc tam apvārītā labība sabērta uz palagiem un saulē vai krāsnī izžāvēta (reizēm arī mazliet apgrauzdēta), tad samalta un izsijāta. Tā pagatavotie milti bērti saldā pienā vai rūgušpienā un ēsti šķidras putras veidā. Izcilākos gadījumos šim strēbeklim likts klāt vēl sāls vai skābs krējums.
M. Āriņa. Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995.
Sastāvdaļas
- Skābs krējums
- Sāls
- Piens vai rūgušpiens
- Zirņi
- Auzas
- Mieži
- Rudzi