Debesmanna
Sastāvdaļas
- Dzērvenes - 75.g
- Ūdens - 200.g
- Cukurs - 50.g
- Manna - 30.g
Pagatavošana
Dzērvenes pārlasa, noskalo, saspaida, izspiež sulu. Čagām pārlej ūdeni, vāra 5 minūtes, izkāš. Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu. Masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz masa kļust gaiša, čaugana, palielinājusies apjomā 2 - 3 reizes. Debesmannu liek dzīļajos šķīvjos, pārlej ar aukstu pienu.
Tāpat gatavo jāņogu, ērkšķogu u.c. uzputeņus, tikai tad tos nesauc par debesmannu.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004