Skābputra
Sastāvdaļas
- Ūdens - 600.g
- Miežu putraimi - 40.g
- Rūgušpiens - 400.g
- Skābs krējums vai paniņas - 50.g
Pagatavošana
Noskalotus miežu putraimus liek verdošā ūdenī un vāra, līdz tie gandrīz mīksti. Tad karstā putrā ar karoti liek stingras konsistences rūgušpienu (nemaisa). Rūgušpienam sarecot, rodas kunkuļi. Pēc tam putru liek siltā vietā un ieskābē (12 dienas). Sāli putrai neliek. Krējumu skābputrai pievieno pirms pasniegšanas. Skābputru lej krūzītēs un pasniedz launagā ar sviestmaizēm vai pusdienās, vakariņās ar siļķi un vārītiem kartupeļiem vai ar vārītiem pelēkajiem zirņiem, zirņu pikām.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004