Piena zupa ar berztām klimpām
Vai esat gatavojuši piena klimpu zupu? Ātrs, vienkāršs un gards ēdiens, kas parasti uzrunā arī bērnus.
Sastāvdaļas:
- Sāls
- Ola - 1.gab
- Piens - 30.g
- Miežu milti - 100.g
- Sāls, cukurs
- Sviests - 10.g
- Ūdens - 200.g
- Piens - 700.g
Gatavošana:
- Ūdeni ar pienu uzvāra, pieber mīklas berzumu, vāra 3 - 5 minūtes. Tad pieliek sviestu, sāli, cukuru.
- Klimpu mīkla: olu ar sāli un pienu sakuļ, pieber apmēram 3/4 no paredzētā rupjo miltu daudzuma un samaisa biezu mīklu.
- Tad pieber atlikušos miltus un ar rokām mīklu saberž, lai vārot izveidotos mazas klimpiņas.
Rupjos miežu miltus var aizstāt ar rupjiem kviešu vai rudzu miltiem.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004