Sautēti dārzeņi
Sagrieztus burkānus liek sautējamā katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni vai gaļas buljonu, līdz tie apsegti, un sautē. Kad burkāni pusmīksti, pievieno kvadrātveida gabaliņos sagrieztus svaigus kāpostus, sautē 5 minūtes. Pēc tam pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus, sviestā vai margarīnā apceptus sīpolus, pētersīļus un selerijas, aso tomātu mērci, sāli un sautē, līdz visi dārzeņi mīksti.
Recepte no grāmatas: Latviešu ēdieni / Ņ.Masiļūne, A.Pasopa. - Rīga : Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Sāls
- Kartupeļi - 100.g
- Svaigi kāposti - 100.g
- Burkāni - 50.g
- Sīpols vai puravs - 15.g
- Pētersīļi, selerijas
- Sviests vai margarīns
- Asā tomātu mērce - 10.g
- Diļļu vai pētersīļu zaļumi