Svaigu kāpostu kotletes. Recepte no "Latviešu nacionālo ēdienu" pavārgrāmatas

Recepte no slavenās latviešu pavāres un pavārgrāmatu autores Antoņinas Masiļūnes pavārgrāmatas "Latviešu nacionālie ēdieni".
Kāpostu kotletes pasniedz ar krējuma vai tomātu mērci.

FOTO: Shutterstock.com

Kāpostu kotletes pasniedz ar krējuma vai tomātu mērci.

Sastāvdaļas:

  • Svaigi kāposti - 500.g
  • Manna - 1/4.glāzes
  • Sīpols - 1.gab
  • Ola - 1.gab
  • Sviests - 100.g
  • Sāls
  • Rīvmaize
  • Augu eļļa

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  1. Uz sakņu rīves sarīvētus kāpostus ar koka stampiņu sastampā, līdz rodas šķidrums, tad sautē, līdz tas iztvaiko. 
  2. Kāpostiem pievieno mannu un 15 - 20 minūtes karsē (masa sāk atlēkt no katla). Masu nedaudz atdzesē, pieliek sviestā apceptus, sasmalcinātus sīpolus, sāli, olu, samaisa. 
  3. No masas veido mazas kotletes, apviļā rīvmaizē un eļļā apcep gaiši brūnas. Kotletes pasniedz ar krējuma vai tomātu mērci.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Saistītie raksti