Svaigu kāpostu kotletes. Recepte no "Latviešu nacionālo ēdienu" pavārgrāmatas
Recepte no slavenās latviešu pavāres un pavārgrāmatu autores Antoņinas Masiļūnes pavārgrāmatas "Latviešu nacionālie ēdieni".
Sastāvdaļas:
- Svaigi kāposti - 500.g
- Manna - 1/4.glāzes
- Sīpols - 1.gab
- Ola - 1.gab
- Sviests - 100.g
- Sāls
- Rīvmaize
- Augu eļļa
Gatavošana:
- Uz sakņu rīves sarīvētus kāpostus ar koka stampiņu sastampā, līdz rodas šķidrums, tad sautē, līdz tas iztvaiko.
- Kāpostiem pievieno mannu un 15 - 20 minūtes karsē (masa sāk atlēkt no katla). Masu nedaudz atdzesē, pieliek sviestā apceptus, sasmalcinātus sīpolus, sāli, olu, samaisa.
- No masas veido mazas kotletes, apviļā rīvmaizē un eļļā apcep gaiši brūnas. Kotletes pasniedz ar krējuma vai tomātu mērci.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004