Garbanzo pupiņu mērce ar dārzeņu salmiņiem
Šī gardā mērce raksturīga Marokas virtuvei. Tā lieliski sader ar svaigiem dārzeņiem, taču labi garšo arī ar pitas maizi vai fokaču.
1. Zirņus 12 stundas mērcē aukstā ūdenī.
2. Zirņus ieber katlā ar ūdeni, pieber ķiplokus un sīpolus un ~ 1 stundu vāra uz lēnas uguns, līdz tie kļūst pavisam mīksti.
3. Virtuves kombainā sakuļ zirņus, ķiplokus un sīpolus viendabīgā biezenī, ja vajag, tad pievieno nedaudz dārzeņu buljona.
4. Maisījumu liek atpakaļ katlā. Pieber sāli, maisot pievieno eļļu, romiešu ķimenes un papriku. Uz lēnas uguns karsē ~ 5 minūtes. Ja mērce pārāk bieza, pielej vēl buljonu.
5. Mērci pilda bļodā un pārkaisa ar paprikas pulveri un maurlociņiem. Pasniedz ar salmiņos sagrieztiem svaigiem dārzeņiem.
Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei", Jāņa Rozes apgāds
Sastāvdaļas
- kaltēti turku zirņi - 500.g
- Ūdens - 1,5.l
- Ķiploks - 4.daiviņas
- gabaliņos sagriezts sīpols - 1.gab
- Sāls
- Olīveļļa - 125.ml
- maltas romiešu ķimenes - 2.tējk.
- asais paprikas pulveris - 2.tējk.
- sasmalcināti maurlociņi rotāšanai
- svaigi dārzeņi (selerijas, burkāni u.c.) pasniegšanai