Kotletes ar rīsiem un tomātu mērces mērcīti
Šīs vakariņas noteikti izdosies sātīgas un neapšaubāmi gardas. Nobaudi!
Sastāvdaļas:
- 1kg maltas cūkgaļas
- 300 g vārītu rīsu
- ķiploki
- sīpols
- sāls, pipari, dilles
- muskatrieksts
Gatavošana:
- Maltajai gaļai pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sīpolus, visas garšvielas.
- Masu samīca, pielej nedaudz auksta ūdens.
- Kad masa samīcīta, tai pievieno vārītus rīsus, to vēlreiz samīca.
- No masas veido nelielas, garenas kotletes.
- Tās kārto cepampannā.
- Pannu ar kotletēm liek sakarsušā cepeškrāsnī, cep 200 grādu temperatūrā, apmēram 20-30 minūtes.
Sastāvdaļas mērcei:
- nedaudz eļļas
- 2 ēd.k. miltu
- ūdens
- 4 ēd.k. skābā krējuma
- 4 ēd.k. tomātu mērces
- sāls
Gatavošana:
- Katliņā sakarsē eļļu, tajā apcep miltus.
- Klāt pielej ūdeni, uzvāra.
- Pievieno tomātu mērci un sāli.
- Kad mērce uzvārījusies, beigās pievieno skābo krējumu.
- Mērci izgaršo.
- Ja nepieciešams, pievieno sev tīkamās garšvielas.
Recepte: Agita Gabrāne