Aprikožu čili mērce! Sulīgo vasaras augļu recepte
Mūsdienās aprikozes neviens vairs neuzskata par eksotisku augli, tomēr no tām var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci.
Pagatavošana laiks: 30 min
Porcija: dažas burciņas gardās mērces
Nepieciešams:
Aprikozes - 1 kg
Apelsīni – 2-3 gab.
Čili pipars - 1 gab.
Laims – 1 gab.
Brūnais cukurs – 3 ēdamk.
Ķiploks – 2-3 daiviņas
Citronzāle – 1 gab.
Ingvers – 5mm saknes
Sāls - šķipsniņa
Pagatavošana:
1. Noskalo aprikozes un attīri tās no kauliņiem
2. Notīri ķiploka daiviņas, sagriez čili
3. Izspied apelsīnu sulu
4. Liec visu katlā, pievieno sulu, kas izspiesta no apelsīniem.
5. Pieliec arī citas sastāvdaļas (pataupi vienīgi laimu).
6. Liec uz lēnas uguns un vāri vismaz 20 minūtes.
7. Pēc garšas pievieno laima sulu.
8. Mērci sablenderē vai izspied caur sietu.
Aikāgaršo padoms!
Ja vēlies, lai mērce būtu skābāka, pievieno vairāk laima, bet ja gribi to asāku, – pievieno vēl čili.
Aprikožu čili mērce lieliski sader ar gaļas ēdieniem, kā arī ar baltās zivs fileju un wok pannā ceptiem dārzeņiem. Pievieno to kā piedevu pie maltītes un izbaudi eksotiskās garšas!