Olīvu un turku zirņu krēms. Pasniedz ar gurķiem un maizes stienīšiem
Garda uzkoda dārza ballītēm, kad mājās ir daudz gurķu un svaiga maizīte. Tikpat labi šo krēmu var izmantot kā pamatu sendvičiem vai kā mērci salātiem, pievienojot nedaudz vairāk eļļas.
Sastāvdaļas:
1 čabata, sagriezta stienīšos
3 ēd.k. olīveļļas apslacīšanai
10 nelieli gurķi, sagriezti stienīšos
krēmam:
240 g „Rasa” krēmsiera ar olīvām
240 g turku zirņu
3 ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
2 ēd.k. sezama sēklu
4 ēd.k. maigas extra virgin olīveļļas
5 lielas bazilika lapiņas, smalki sakapātas
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Maizes stienīšus apslaki ar eļļu un liec krāsnī apgrauzdēties, līdz tie ir zeltainai. Izņem no krāsns un atdzesē.
Blenderī liec pusi krēmsiera, turku zirņus, ķiplokus, sezama sēklas un eļļu un sablenderē. Pārliec bļodā, pievieno atlikušo krēmsieru un pārējās krēma sastāvdaļas un samaisi.
Pasniedz ar gurķiem un maizes stienīšiem.
Autors: Signe Meirāne