Lieliska piedeva zivju ēdieniem un maizītēm - ķiploku sviests. Ātrā recepte
Šī lieliskā mērcīte būs garda piedeva zivju un citiem ēdieniem!
Sastāvdaļas:
- 10 gab. ķiploku
- 50 ml olīveļļas
- 3 zariņi rozmarīna
- 1 burkāns
- 1 sīpols
Gatavošana:
Sākumā sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ķiplokus veselus liek cepešpannā, sīpolu sagriež četrās daļās, bet burkānu - trijās. To pārlej ar olīveļļu un pievieno rozmarīnu. Visu cep 30 minūtes.
Kad ķiploki nedaudz padzisuši, tos, spiežot ar pirkstiem, katru daiviņu izspiež bļodā. Masai pievieno burkānu kā arī olīveļļu no cepeštrauka. Visu samaļ - masai pievieno sāli un to liek burciņā.
Veselīgā ķiploku sviesta mērcīte gatava!
Recepte: ''Aikāgaršo''