Paštaisīta olu majonēze
Pašu gatavota majonēze var kļūt par ikdienas vai svētku galda gardumu. Īpaši labi tā garšo olu salātos.
Sastāvdaļas:
divi olu dzeltenumi
tējkarote Dižonas vai angļu sinepju,
300 ml eļļas (var izmantot gaišo olīveļļu, rapšu eļļu, citu
augu eļļu vai to maisījumu)
1-2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
svaigi spiesta citrona sula
jūras sāls
svaigi samalti baltie pipari.
Pagatavošana:
Bļodā kuļ olu dzeltenumus, pievieno sinepes, tad, turpina maisīt un
lēnām pievieno aptuveni pusi eļļas. Pēc tam pievieno
ēdamkaroti etiķa, un maisot turpina pievienot eļļu. Noslēgumā
pievieno garšvielas, atlikušo etiķi, ja tas ir nepieciešams.
Ja majonēze veidojas pārāk bieza, maisīšanas laikā var pievienot kādu pili silta ūdens.
Zināšanās dalījās restorāna "Aqua Luna” šefpavārs Gints Aizupietis